Juan Revenga, nutricionista: “Una ració de vegetals a cada àpat i menjar acompanyat”

En el marc de la X Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer el nutricionista i divulgador Juan Revenga va oferir els dimarts 5 d’octubre la xerrada online “Todo lo que quisiste saber sobre la prevención del cáncer en materia de nutrición”.

FA8-fgJWYAQa2e8

 

El dietista-nutricionista y biòleg Juan Revenga va assenyalar quines evidències científiques hi ha fins el moment en matèria d’alimentació i prevenció del càncer en un directe ofert pel canal de Youtube de la FECEC. A banda de reduir al màxim el consum de carn vermella, aliments processats, begudes ensucrades (inclosos sucs de fruita) i alcohol, per Juan Revenga, hi ha tres aspectes bàsics per “tenir menys butlletes en el sorteig perquè et toqui un càncer“:

  1. Consumir almenys una ració d’aliments vegetals a cada àpat
  2. Menjar en família o acompanyat
  3. Postres sí, però fruita
  4. Cuina el que mengis

 

Juan Revenga adverteix que “fruita habitualment és el que penja dels arbres” i que “beure suc de fruita no equival a menjar fruita”. De fet, un suc de fruita, tant fet a casa com comprat en un comerç, té tanta quantitat de sucre pel mateix volum que un refresc de cola. El nutricionista també alerta sobre l’abús del sucre que es fa a la nostra societat. Al segle XVIII una persona consumia 2 o 3 kilos de sucre a l’any. Avui al Regne Unit i als Estats Units estan prop dels 70 kilos a l’any per persona. A Espanya, 55 kilos per habitant i any. El sucre està en molts aliments ultraprocessats que comprem al supermercat, pel que Juan Revenga aconsella llegir les etiquetes dels productes que comprem.

Per saber més, pots veure tota la xerrada online al Youtube.