Jornada amb motiu del Dia Mundial de l’Ostomia, el 3 d’octubre

ACODivendres 3 d’octubre es celebra el Dia Mundial de l’Ostomia. Per aquest motiu l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Oncolliga-ACO organitzen una jornada amb l’objectiu de conscienciar i informar la població de la situació actual i les necessitats dels pacients que conviuen amb la ostomia.

La inauguració tindrà lloc a les 10.00 a la Sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Seguidament, a les 10.30 hi haurà una introducció a la jornada: ‘Història de l’estomateràpia i de l’Associació Catalana d’Ostomitzats, a càrrec de Montserrat Tegido Valentí, Infermera clínica estomaterapeuta. A les 11.00 tindrà lloc la conferència sobre ‘Malaltia inflamatòria digestiva’ de Marc Martí Gallostra, Adjunt del Servei de Cirurgia General de l’Hospital Vall d’Hebron.

A les 12.00 hi ha prevista la taula rodona ‘l’Abans i després de la malaltia’ a càrrec de diversos experts en oncologia. La jornada conclourà amb una darrera conferència titulada: ‘Acompanyament del professional’ impartida per Anna M. Blanco Álvarez, Infermera del programa de la Unitat Funcional de Càncer Colorectal.

A Espanya es calcula que hi ha al voltant de 70.000 persones ostomitzades, de les quals 11.300 viuen a Catalunya. Cada any es produeixen aproximadament 2.300 nous casos, entre ostomies temporals i permanents.

Aquí podeu descarregar-vos el programa.