Joan Brunet i Vidal, nou director general de l’Institut Català d’Oncologia

Joan Brunet Vidal ha estat nomenat nou director general de l’Institut Català d’Oncologia. Des de l’any 2014 és el director clínic de Genètica del Càncer dins del Programa de Càncer Hereditari de l’Institut Català d’Oncologia, càrrec que ha compaginat amb el de cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO Girona. També és membre del Patronat d’Oncolliga Girona.

Joan Brunet Vidal ha estat nomenat nou director general de l’Institut Català d’Oncologia. Ahir, dilluns 11 de desembre, es va reunir en sessió extraordinària el Consell d’Administració de la institució per aprovar el seu nomenament amb data efectiva 18 de desembre de 2023. Brunet ha estat vinculat a la institució des de l’any 2002, quan va entrar a formar part del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO a Girona. Des de l’any 2014 és el director clínic de Genètica del Càncer dins del Programa de Càncer Hereditari de l’Institut Català d’Oncologia, càrrec que ha compaginat amb el de cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO Girona.

El president de l’Institut Català d’Oncologia, Xavier Pérez i Berruezo, ha valorat el nomenament de Joan Brunet com un “professional coneixedor profund de la institució, ferm defensor del model ICO, que ha treballat i seguirà treballant per reforçar el treball en xarxa en els territoris, línia de treball que tindrà continuïtat sota el seu lideratge”. Pérez també ha destacat que un dels primers encàrrecs del nou gerent serà actualitzar el codi ètic de l’entitat. En aquest sentit, també ha assenyalat que l’expertesa de Brunet en el camp de l’ètica assistencial i l’ètica biomèdica contribuirà molt positivament a un nou impuls de la institució en l’àmbit de la transparència institucional.

Brunet agraeix la “confiança dipositada pel president en la seva persona davant d’un repte que encara amb energia i entusiasme”, alhora que desitja “transmetre als i les professionals un missatge de confiança plena en la seva professionalitat i el seu rigor”.

Brunet (1966) és un oncòleg mèdic, graduat a la Facultat de Medicina de Reus, amb una llarga trajectòria de dedicació al càncer hereditari. Doctor en Medicina per la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i Màster en Bioètica i Dret per la Universitat de Barcelona. És professor d’Oncologia, Bioètica i Avaluació Crítica a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona.

Va ser fundador de la Secció de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) de càncer hereditari i coordinador d’aquesta. Ha publicat més de 200 articles en aquest àmbit i lidera projectes de recerca nacionals i internacionals. A més, forma part de la ERN Genturis (European Network on Genetic Tumour Risk Syndromes de l’European Comission). També és membre del Consell Assessor del Programa d’Oncologia de Precisió del CatSalut i coordinador del Comitè d’Experts en Síndromes Hereditaris d’aquest programa.

Font: Institut Català d’Oncologia