Ja tenim el vídeo resum de la XII Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic. Voleu veure’l?

Prop de 300 voluntaris de tot Catalunya van assistir, dissabte 7 de maig, a la XII Trobada de Voluntariat Oncològic que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC). Aquí podeu veure el vídeo resum de la Trobada:

[vsw id=”1jF7p7_-ZXc” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

La Trobada, que enguany es va organitzar la Sala Modernista de l’Espai Endesa, té com a objectiu fomentar el reconeixement i el nexe d’unió entre tots els voluntaris que treballen en aquest àmbit a Catalunya. La jornada és també un reconeixement a l’esforç i dedicació dels voluntaris per millorar dia a dia la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.

Sota el títol, ‘Voluntariat, com cuidar-nos’, la Trobada va reflexionar sobre la importància que els voluntaris tinguin cura del seu propi benestar per desenvolupar la seva tasca d’una manera eficaç. La tasca d’acompanyament provoca stress emocional que s’ha de gestionar per poder estar bé i fer un acompanyament de manera correcta. És per això que la jornada va oferir als voluntaris tota una sèrie d’eines que poden adoptar per millorar el seu benestar físic i emocional.

El director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, Bernat Valls va inaugurar la jornada, a les 10.00 h, juntament amb el president de la FECEC, Ramon María Miralles.

A continuació, el periodista, director i presentador del programa “RETRATS” de TV3 i col·laborador de Catalunya Ràdio i de RAC1, Jaume Barberà, va impartir la xerrada col·loqui titulada: “No som res sense els altres”. Després, va tenir lloc la taula rodona ‘Propostes per cuidar-se’ amb la participació d’Àngels Cassany, pintora de mandales per a l’ànima, Wai Wai Cho Sum, infermera acupuntora i professora de Qigong i Joan Enric Puig, Sofròleg, on els propis convidats van compartir les seves experiències i punts de vista sobre el benestar físic i emocional.

En el mateix sentit, el coach, formador i cap d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, Eduard Sala, va recollir les principals conclusions de la taula amb la xerrada ‘Cuidar-nos per cuidar millor els altres’.

La jornada va estar conduïda per Ignasi Gayà, periodista dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya.

La cloenda va anar a càrrec de la Coral Noves veus del Centre de Rehabilitació de Laringectomitzats de Terrassa (CRL).