Ja pots accedir al webinar “La cura de la pell en el pacient oncològic” al nostre canal de Youtube

2 de cada 3 pacients de càncer pateixen efectes adversos a la pell.  El webinar “La cura de la pell en pacient oncològic: Mites i realitats de la fotoprotecció”, del cicle 20 anys FECEC, ja està en obert al nostre canal de Youtube. 

 

En aquest webinar els laboratoris La Roche-Posay revelen alguns mites en relació amb la cura de la pell per al pacient oncològic.

Mite 1. Els productes naturals són millors per a la pell d’un malalt de càncer: Hi ha productes naturals no aptes perquè incrementen la fotosensibilitat com l’herba de Sant Joan (indicada per pal·liar la depressió lleu o moderada) i la ruda (per a l’ansietat, mal de cap i espasmes musculars).

Mite 2. En la neteja de la pell a més escuma millor: A més escuma d’un sabó o gel més sulfats i danys a la pell. També s’ha d’evitar el perfum i l’alcohol dels productes de bany.

Mite 3. L’aigua va bé per a la pell: A més estona sota l’aigua de la dutxa més dany a la pell sensible i això encara empitjora més si ens banyem amb aigua calenta. Segons els estudis, en 2 de cada 3 pacients oncològics empitjoren les picors després de la dutxa.

Mite 4. La pantalla total de fotoprotecció garanteix que no em doni la radiació: No existeix cap protector solar que cobreixi tota la magnitud d’ona de radiació solar. La millor protecció solar és aplicar fotoprotecció cada dues hores, acompanyat amb protecció física millor.

Mite 5. Si el cel està ennuvolat, no em cremo: Amb el cel cobert en un 50% t’exposes a una radiació d’un 80% i en un cel cobert en un 90% la radiació és arriba a un 64%.

Mite 6. Dins del cotxe no em cremo: La radiació ultraviolada traspassa els vidres d’un cotxe o d’una oficina.