“Havia d’estar al cent per cent a la feina i com que no ho estava, sobrava”

La Vikyi té 45 anys i el novembre de 2012 van diagnosticar-li un càncer de mama.  Va haver de fer 6 mesos de quimioteràpia i 33 sessions de radioteràpia.

Mira el vídeo de la Viqui com a testimoni supervivents de càncer: 

[vsw id=”o9mbZQeMOf0″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Un any després d’haver agafat la baixa s’incorpora al seu lloc de feina però va haver de tronar a agafar la baixa a causa de les conseqüències de la seva malaltia.

La Viky va ser acomiadada del seu lloc de feina perquè no estava físicament ni mentalment preparada per seguir el ritme de treball. “Jo havia d’estar al cent per cent i no ho estava i com que no ho estava, jo sobrava”, diu.

El testimoni de la Viky, ens mostra de primera mà que la malaltia i el seu tractament poden deixar seqüeles físiques, però també seqüeles emocionals, dificultats per a la reinserció laboral i per accedir a productes financers i assegurances.

Davant d’aquesta situació, la FECEC ha posat en marxa l’acció ‘Després del càncer, i ara què?’ per visibilitzar les necessitats de les persones que han superat la malaltia amb testimonis supervivents de càncer.

Aquesta acció dóna continuïtat a l’estudi “Millorar l’experiència dels supervivents de càncer a Catalunya” que l’any 2014 va impulsar i editar la FECEC a través del qual, es va detectar i quantificar les persones que han patit un càncer a Catalunya i les seves necessitats no cobertes. També dóna continuïtat al segon estudi publicat el mes d’octubre de 2015 sobre la millora de la integració i reincorporació laboral de les dones que han patit càncer de mama.

Aquest estudi recull dades qualitatives sobre la situació de milers de dones amb formació i experiència que no ho tenen gens fàcil per reprendre la seva vida laboral. Són testimonis supervivents de càncer.

‘Després del càncer, i ara què, té l’objectiu de buscar el màxim d’adhesions de ciutadans, siguin o no supervivents, perquè donin suport a l’acció i ens ajudin a continuar treballant per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

Entra a la nostra pàgina.