Gràcies a tots els voluntaris per assistir a la XIII Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic

El dissabte 6 de maig, l’Espai Francesca Bonnemaison va acollir la XIII edició de la Trobada de Voluntariat en l’Àmbit Oncològic, que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

IMG_20170506_112022

Aquesta trobada anual té com a objectiu fomentar el reconeixement i el nexe d’unió entre tots els voluntaris que treballen en aquest àmbit a Catalunya. La jornada és també un agraïment a l’esforç i dedicació dels voluntaris per millorar dia a dia la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.

Sota el títol, ‘Somriu, ets voluntari’, la Trobada ha reflexionat sobre la necessitat de treballar l’optimisme entre els voluntaris, com actitud per relativitzar les dificultats de la vida i en concret per encarar millor les que presenta la tasca de voluntari.

El president de la FECEC, Ramon Maria Miralles ha inaugurat la jornada, a les 10.00 h juntament amb la Diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos. Segons Miralles la tasca que desenvolupen els voluntaris és fonamental per al funcionament de les entitats: “tenim molt present que els voluntaris sou el tret identitari més significatiu de les organitzacions que lluitem contra el càncer i pensem que és també molt necessari que us puguem expressar, alhora, el nostre suport i reconeixement per la vostra dedicació”

A continuació, el psicòleg i autor del llibre “Ser feliz en Alaska” (Ed. Grijalbo), Rafael Santandreu, ha impartit la xerrada col·loqui titulada: “Ser feliç fent de voluntari”. Com a novetat, la Trobada ha introduït dos tallers simultanis, un titulat ‘Per què ha de somriure un voluntari?’ a càrrec de Maria Conxa Porrera, docent i fundadora de “Recerca Personal”, grup de creixement personal i l’altre, titulat ‘L’art d’aturar el temps (i sentir-se feliç)’ a càrrec de Miquel Antonijuan, impulsor de projectes d’impacte social a la Fundació Nous Cims, i coach. En aquests tallers els propis assistents han pogut compartir les seves experiències i punts de vista.

La jornada ha estat conduïda per Ignasi Gayà, periodista dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya.

La cloenda ha anat a càrrec del Quartet Mèlt guanyador de la tercera edició de ‘Oh Happy day’.

Des d’aquí podeu descarregar-vos l’álbum de fotos de la Trobada.