Girona en Moviment reunirà una vintena de ballarins catalans i internacionals de primer nivell per recaptar fons pels malalts de càncer

El festival benèfic, que se celebrarà del 15 al 18 de juliol, es reprèn després d’un any d’aturada per la pandèmia.

WhatsApp Image 2021-06-09 at 11.10.24

La dansa torna aquest estiu als escenaris gironins de la mà de la 3a edició del festival benèfic Girona en Moviment, organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez amb l’objectiu de promoure aquesta disciplina artística i recaptar fons per a l’ajuda al malalt de càncer. El festival se celebrarà del 15 al 18 de juliol i comptarà amb la participació de ballarins catalans i internacionals que ballen en companyies estrangeres de renom i que participen en el festival de manera totalment altruista, així com de companyies del país que estan lluitant per tirar endavant els seus projectes de dansa.

El director del festival, el ballarí i coreògraf gironí David Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfet d’haver pogut tirar endavant el festival malgrat les dificultats extraordinàries provocades per la situació de pandèmia i de poder aportar un cop més “un petit granet de sorra per visibilitzar la dansa a Girona”. Ha afegit, però, que és més pessimista que mai respecte al futur d’aquesta disciplina “davant del desinterès i desconeixença general de les institucions del país envers la dansa”. “Penso que el futur del sector de la dansa a Catalunya és un repte gran, molt gran, i difícil”,  ha explicat. Malgrat tot, ha recordat que “els teatres a Girona en Moviment han estat sempre plens” i ha animat el públic gironí a assistir als espectacles que s’han programat aquest any, ja que “l’Oncolliga i els malalts de càncer ens necessiten més que mai”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha declarat que “els espectacles d’aquest festival són una oportunitat única per gaudir de dansa d’alt nivell. No és una gala de dansa qualsevol, té una gran qualitat, i qualsevol persona a qui li agradin les arts escèniques i l’art en general, no s’ho pot perdre”.  Madrenas ha afegit que “la cultura és un dels sector més tocats per la COVID però l’Oncolliga també ha patit molt financerament. És una entitat que fa una feina extraordinària i es mereix el suport de tots els gironins i gironines”.  Finalment, l’alcaldessa ha animat tothom a comprar entrades i a assistir als espectacles d’aquest festival.

Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, ha destacat que “Girona en Moviment és una suma de cultura i solidaritat, dues coses que necessitem més que mai. A més, aporta salut i benestar, que també són dues coses que necessitem més que mai”.

La presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, ha comentat que “per l’Oncolliga ha sigut un any complicat, però tenim l’orgull de no haver desatès ningú ni haver acomiadat  ningú. Estem molt contents de poder gaudir una altra vegada de la dansa i de ballarins que no havien pogut ballar mai abans a casa seva, fins que en David va impulsar aquest projecte i els va portar al festival”.

Dos grans espectacles en dos grans escenaris

Els plats forts d’aquesta edició seran la gala inaugural “Catalunya dansa contra el càncer” (15 de juliol a les 21.00h a l’Auditori de Girona) i l’espectacle “Comiat en dansa” (18 de juliol a les 20.00 h. al Teatre Municipal de Girona), on participaran el i la companyia de dansa contemporània Eyan Dance Company.

A la gala inaugural hi predominarà el repertori clàssic i neoclàssic i comptarà amb una vintena de ballarins, alguns dels quals, com Ada González, Marc Balló, Marià Huguet o Virginia Joëlle López, ja s’havien sumat a aquesta iniciativa de dansa solidària en anys anteriors. Com a novetat, la gala canvia d’escenari i es trasllada a l’Auditori de Girona, on espera omplir la Sala Montsalvatge.

El festival compta amb el suport  de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona i la col·laboració d’una vintena d’empreses i professionals.

Podeu consultar tota la programació i comprar entrades aquí: https://cat.gironaenmoviment.com/2021