Gestió emocional del càncer en temps de pandèmia

covid-19-gac378ca2e_1920

La crisi sanitària ha impactat negativament en el benestar emocional de les persones amb càncer i el seu entorn familiar. I és que a la por i angoixa que provoca el diagnòstic d’aquesta malaltia s’ha sumat la preocupació pel contagi de la COVID-19 i el neguit sobre si la crisi sanitària pot endarrerir els tractaments oncològics.

“Sobretot hi ha por a què no es rebi el tractament o la intervenció quirúrgica que molts pacients encara tenen pendents”. Sara Garcia, Coordinadora i psicooncòloga del Centre Kālida Sant Pau.

Sobre aquest aspecte, Carme Ventura, psicooncòloga d’Oncolliga Girona afegeix que hi ha pacients que han de ser intervinguts i tot i que tenen data d’intervenció viuen amb la incertesa de si se’ls hi canviarà la data. També hi ha el temor a haver d’anar a l’hospital per fer tractament i proves i, per tant, l’exposició i risc de contagi de la Covid-19. I és que les persones amb càncer són un dels col·lectius de risc.

La necessitat d’escolta, la gestió del dia a dia, les pautes d’autocura o la gestió de la informació, són les preocupacions i necessitats més recurrents amb què es troben les entitats.

Com és la gestió emocional del càncer en temps de pandèmia? Sobre aquestes qüestions se centrarà el pròxim webinar gratuït del dia 3 de novembre, que organitza la FECEC amb motiu del 20è aniversari.

Apunta’t AQUÍ!!!

Webina_1