Flors contra el càncer de còlon a Lleida

La iniciativa ‘Una flor per a un projecte’ de l’Oncolliga Comarques de Lleida s’ha convertit en un gran aliat per lluitar contra el càncer a la província. Ja fa 15 anys que està en marxa i dijous passat va celebrar una nova edició a la capital de Ponent amb 14 talles i 70 voluntaris que van recollir fons entre els ciutadans a canvi de flors de paper.

cue68qlwcaaz9me

L’objectiu: comprar un aparell (un vídeo procesador i font de llum d’alta definició amb sistema NBI) que processa les imatges que s’obtenen de les colonoscòpies.  Amb això es vol contribuir al programa de cribatge del càncer de còlon perquè aquest aparell permet donar més qualitat a la imatge i, per tant, veure lesions incipients. El destinatari del vídeoprocessador serà el Servei de Digestiu de l’Arnau de Vilanova i Santa Maria.

Per costejar-lo, l’entitat ha elaborat unes 15.000 flors de paper i l’objectiu és recaptar uns 30.000 euros com en les darreres edicions. Per aconseguir-ho estendrà la campanya per a uns 60 municipis de les comarques lleidatanes, alguns dels quals ja han recaptat fons i altres ho faran pròximament.

La intenció dels impulsor de la campanya és entregar aquest aparell abans que acabi l’any.