Finalitza la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer amb èxit de participació

La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer  (SECAPC), celebrada del 29 de setembre al 8 d’octubre i que cada any organitza  la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), finalitza amb èxit de participació.

1. matinal menja sa

Enguany l’espot de la campanya #menjasaimoute17  ha estat protagonitzat pels actors de TV3 de la sèrie ‘Merlí’, Candela Antón i Marcos Franz que han fet una crida a la participació ciutadana perquè enviï les seves fotos menjant sa o fent activitat física i la comparteixi a les xarxes amb el hashtag #menjasaimoute17 per participar en el sorteig de dues càmeres Go Pro.  

La idea del sorteig era sumar més gent conscienciada amb la necessitat de prevenir el càncer. Aquí podeu veure els guanyadors del sorteig.

Juntament amb aquests actors, la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer ha tingut el suport del cuiner Ismael Prados,  del Campus de l’Alimentació de la UB que va dirigir el taller de menús saludables i del fundador del portal Adolescents.cat, Ernest Codina que va presentar la matinal #menjasaimoute17 celebrada el 4 d’octubre al mercat de la Guineueta.

Enguany la FECEC també va convidar als alumnes de  3er d’ESO de quatre instituts del barri de la Guineueta. A més l’espot i la falca de la campanya s’ha pogut veure a BTV, La Xarxa, Canal Salut, la xarxa de transports municipals TMB i TRAM de Barcelona, Rac1 i el Canal de la Fundació DiR.

Més d’una vintena d’activitats i espectacles per tot Catalunya

A banda de la campanya #menjasaimoute17, les activitats de la SECAPC han inclòs una vintena de tallers i espectacles dirigits a un públic de totes les edats amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

En total s’han organitzat una dotzena de tallers de confecció de menús. Aquests tallers tenien la finalitat de donar eines i recursos per implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat ha estat impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

L’altra activitat organitzada dins la SECAPC, l’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’, s’ha representat a més d’una desena de municipis. Aquest espectacle destinat a nens d’entre 5 i 7 anys explicava mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura i anava acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita. Aquesta activitat ha tingut una participació de més de 3000 persones i una valoració molt positiva per part dels professors.

La SECAPC, que anualment celebra la FECEC, vol conscienciar la població sobre la importància d’adquirir hàbits saludables per prevenir el càncer. Hi destaquen dues recomanacions comunes:  d’una banda, la ingesta diària de cinc peces de fruita i/o verdures, com a mínim, i de l’altra, la realització de 30 minuts d’activitat física moderada  cada dia.