Figueres acull un curs bàsic de voluntariat d’oncologia de la FECEC del 18 al 21

La FECEC organitzarà el pròxim 18, 19 i 21 de setembre en horari de matí un curs bàsic de voluntariat d’oncologia a Figueres, en el qual es transmetrà als assistents tant els coneixements necessaris com eines útils per exercir la seva col·laboració amb malalts de càncer.

El curs, que durarà dotze hores, constarà de tres blocs. En el primer, que es titula ‘El càncer, i el malalt de càncer’, la psicooncòloga Patricia Martí parlarà sobre com viure amb la patologia i el doctor Jordi Rubió tractarà les característiques de la malaltia oncològica.

cursvoluntariat

En el segon bloc, la infermera Núria Carsí abordarà la relació interpersonal. Això ho farà a través de tres ítems: l’impacte emocional i cura del voluntari, la gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada i les eines pels voluntaris que actuen amb persones en fase terminal.

El darrer anirà a càrrec del psicòleg Josep Soler que explicarà les tasques del voluntari en el món de l’oncologia, com ha de fer l’acompanyament del malalt, així com preservar la qualitat de l’acció voluntària.

Cal destacar que el curs, organitzat per la FECEC juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya. Aquest serà presencial i per obtenir-ne el títol es requerirà una assistència mínima del 80% de les hores.

Les persones interessades poden fer la inscripció online en aquest link abans del 15 de setembre i les places seran limitades. Per a més informació també poden escriure a formació@voluntariat.cat o federacio@juntscontraelcancer.cat

Aquí pots descarregar-te el programa.