Fènix rep un donatiu de 2.500€ de l’obra pòstuma d’en Genis Colell (Krozne)

L’obra encarregada per l’empresa Exquisitàrium d’Oliana a l’artista de Solsona, Genís Colell, conegut artísticament per Krozne, fou pensada com a mural, però el decés d’en Genis va aturar la seva execució.

cc6ea799-037b-4a52-aa59-b13e90415918

Ara tres anys desprès s’ha pogut realitzar gràcies a la iniciativa d’en Jordi Colell (germà d’en Genis) juntament amb l’Anna Moncunill (parella d’en Genís) i un grup d’amics vinculats al món del grafit, reconeguts artistes plàstics, que han decidit recuperar el disseny guardat durant tot aquest temps.

Lily Brick (Mireia Serra) i Steon (Blai Baules), juntament amb en Jordi Colell, s’han encarregat de plasmar en un dels murs de l’empresa d’Oliana, l’obra dissenyada per en Genis. Cap dels integrants de la iniciativa ha volgut rebre una compensació econòmica per la creació del mural, decidint fer entrega del pagament per l’encàrrec de l’empresa Exquisitarium a l’Associació Fènix d’ajuda i suport contra el càncer, entitat declarada d’utilitat pública, amb seu a Solsona i que ofereix els seus serveis gratuïtament.

L’obra enmarcada dins el concepte de la poesia visual, destaca per mantenir l’estil propi d’en Genis Colell, magníficament realitzada pels artistes plàstics que hi han col.laborat.

L’entrega del donatiu ha anat a càrrec de la Sra Sonia Plana en representació de l’empresa Exquisitarium, Jordi Colell i Anna Moncunill en representació de la família d’en Genis i dels artistes plàstics Lily Brick i Steon. Per l’Associació Fènix, membres de la junta i el seu president Jordi Riart que han recollit el donatiu, destinant els fons a mantenir els serveis que ofereix l’entitat gratuïtament.

Amb aquest gest solidari es fa realitat la cita d’Eli Wiegel : «Recordar significa donar una dimensió ètica a tots els esforços i aspiracions»