FECEC i PIMEC posen en marxa el programa ‘Què fer quan apareix el càncer a la feina’ al Vallès Oriental

Des de mitjans de febrer ja s’ha posat en marxa el programa “Què fer quan apareix el càncer a la feina” impulsat per la FECEC i la PIMEC.

cancer feina

Es tracta d’un programa de suport a empreses i treballadors que s’està instaurant com a prova pilot a la comarca del Vallès Oriental. Els destinataris directes són les micro, petites i mitjanes empreses, així com els autònoms i treballadors que treballen al Vallès Oriental. Aquesta iniciativa neix en el marc del conveni signat entre les dues entitats a principis de desembre.

PIMEC Vallès oriental farà accions de prospecció a través de les seves pimes associades per proposar incorporar-les al projecte i fomentar el finançament de la prova pilot  en base a les aportacions econòmiques amb què les pimes vulguin contribuir de manera individual i lliure. En aquest context, s’atorgarà el segell “oncoempresa” a aquelles entitats promotores del projecte.

Els objectius del programa són:

* Acompanyar i donar suport durant el procés als agents implicats per tal de millorar l’experiència del càncer a la feina.

* Contribuir a evitar l’estigmatització del col·lectiu en l’àmbit laboral

* Millorar, en la mesura del possible, les possibilitats de les persones que viuen amb càncer de mantenir o de reprendre un rol laboral actiu després del diagnòstic i del tractament del càncer.

Per realitzar les accions del programa la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer posa a disposició:

* Un assessorament personal que atendrà individualment les demandes dels destinataris.

* Recursos de suport com “Un cop de mà en l’experiència del càncer a la feina” que facilitarà la gestió del procés de la malaltia i l’adaptació a les necessitats dels dos agents implicats – empresa i treballador-.

Aquesta prova pilot, té una durada de 6 mesos i compte amb el suport d’UGT, CCOO, Hospital General de Granollers, Centres d’Atenció Primària de la comarca, entitats federades de la comarca i assessories laborals.

Pots descarregar-te el díptic aquí.