Èxit de participació a la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer 2016 #menjasaimoute

La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer  (SECAPC), celebrada del 30 de setembre al 9 d’octubre i que cada any organitza  la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), finalitza amb èxit de participació i amb el suport de cares conegudes del món de la cultura, l’esport i la gastronomia.

menjasa

Enguany l’espot de la campanya #menjasaimoute 2016 ha estat protagonitzat pels populars actors de TV3 de ‘La Riera’, Mercè Sampietro i Jordi Planas que hna fet una crida a la participació ciutadana perquè enviï les seves fotos menjant sa o fent activitat física i la comparteixi a les xarxes amb el hashtag #menjasaimoute . La idea de la campanya era sumar més gent conscienciada amb la necessitat de prevenir el càncer. Centenars de cares han donat suport a la iniciativa: Aquí podeu veure l’àlbum de la campanya #menjasaimoute 2016.

Juntament amb aquests actors, la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer ha tingut el suport de Marc Ribas,  cuiner del restaurant el Capritx i presentador del programa “Cuines” de TV3, el presentador del programa Gran Recorregut (GR) del Canal 33, Marc de las Heras i l’esportista Alba Cabello, integrant de l’equip olímpic de natació sincronitzada. Els tres van donar el seu suport a l’acte de presentació de la Setmana on, Marc Ribas va preparar un plat en directe, espaguetis de carbassó al pesto ajudat per Alba Cabello. Enguany la FECEC també va convidar als alumnes de  3er d’ESO de l’Institut de Les Corts a assistir a la jornada de presentació.

A més l’espot i la falca de la campanya s’ha pogut veure a TV3, Catalunya Ràdio, BTV, La Xarxa, Canal Salut i la xarxa de transports municipals TMB i TRAM de Barcelona.

Més d’una vintena d’activitats i espectacles per tot Catalunya

A banda de la campanya #menjasaimoute 2016, les activitats de la SECAPC han inclòs una vintena de tallers i espectacles dirigits a un públic de totes les edats amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

En total s’han organitzat una dotzena de tallers de confecció de menús. Aquests tallers tenien la finalitat de donar eines i recursos per implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat ha estat impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

L’altra activitat organitzada dins la SECAPC, l’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’, s’ha representat a més d’una desena de municipis. Aquest espectacle destinat a nens d’entre 5 i 7 anys explicava mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura i anava acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita. Aquesta activitat ha tingut una participació de més de 3000 persones i una valoració molt positiva per part dels professors.

A aquestes dues iniciatives s’hi han sumat diferents esdeveniments esportius com l’Oncotrail de Palafrugell, Sosciathlon de Salou (Curses individuals de Triathlo, la Cua Barrada de Canyelles i la Naturtime- Cursa muntanya a la Serra Montsant.

La SECAPC, que anualment celebra la FECEC, vol conscienciar la població sobre la importància d’adquirir hàbits saludables per prevenir el càncer. Hi destaquen dues recomanacions comunes:  d’una banda, la ingesta diària de cinc peces de fruita i/o verdures, com a mínim, i de l’altra, la realització de 30 minuts d’activitat física moderada  cada dia.