Èxit de la campanya #menjasaimoute per prevenir el càncer

La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer finalitza amb una gran participació social
La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) organitzada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) i que enguany estava centrada en la campanya #menjasaimoute per fer posible un gran mural de ‘selfis’ finalitza amb una valoració molt positiva.

Imatge de l'espot de la campanya #menjasaimoute

Des del 3 fins el 12 d’octubre, la campanya ha promogut una vintena de tallers i espectacles dirigits a un públic de totes les edats amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer. A aquestes iniciatives s’hi han sumat dos esdeveniments esportius de BTT, organitzats a Vilafranca del Penedès i a Canyelles, sota el lema: “Mou-te i fes salut”.

En total s’han organitzat tallers de confecció de menús saludables a les poblacions de Riells i Viabrera, Calella Palafrugell, Pardinyes, Balàfia, Lleida, Serós, Alguaire i Terrassa. Aquests tallers tenien la finalitat de conèixer quines són les recomanacions alimentàries sobre els grups d’aliments i les freqüències de consum per tenir una dieta sana i equilibrada.

L’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’, que explicava mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura, s’ha representat a una desena de municipis: Calella de la Costa, Vic, Sant Quirze de Besora , Vilassar de Dalt, Salt, Banyoles, Blanes, Sant Feliu de Guíxols, Borges Blanques i Tremp.

Cal destacar també les activitats organitzades per les nostres entitats federades dins el marc de la SECAPC.Osona Contra el Càncer ha organitzat la conferència ‘Caminant cap a la teràpia personalitzada’ i el sopar solidari a benefici de l’entitat. En la mateixa línia, va tenir lloc el tradicional sopar benèfic, que enguany arribava a la seva dissetena edició a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer.

Per la seva banda, Oncolliga Lleida ha tornat a engegar la iniciativa, ‘Una flor per a un projecte 2014’, impulsada des del 2002 per l’entitat i que enguany s’ha proposat adquirir una aparell seqüenciador “MISEQ” per al tractament personalitzat del càncer. Les curses Oncotrail a Palafrugell i la marxa del Xuixo a Girona amb l’objectiu de recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer, han estat dues iniciatives impulsades per Oncolliga Girona. Finalment, i en motiu del Dia Mundial de l’Ostomia, ha tingut lloc la jornada anual ‘Com viure amb una ostomia’ amb una sèrie de conferències organitzades per Oncolliga-ACO.

Paral·lelament a totes aquestes activitats, s’ha llançat l’espot de la campanya #menjasaimoute i el mural de ‘selfis’, amb un gran ressò mediàtic i social.

Des de la FECEC us volem agrair la vostra implicació en la campanya. Gràcies a tots per participar-hi! I continuem fent feina. #menjasaimoute