Europa redueix la presència de contaminants cancerígens en els aliments

La Comissió Europea fixa nous màxims de cadmi i plom en una àmplia gamma de productes alimentaris

Pla europeu de lluita contra el càncer. La Comissió Europea redueix la presència de contaminants cancerígens en els aliments. L’organisme ha fixat nous màxims de cadmi i plom en una àmplia gamma de productes alimentaris.

Aquestes mesures tenen com a objectiu reduir encara més la presència de contaminants cancerígens en els aliments i fer que els aliments saludables siguin més accessibles. A més, aquest desig neix dels compromisos adquirits en el marc del pla europeu de lluita contra el càncer.

Stella Kyriakides, comissionària de Salut i Seguretat Alimentària.
Stella Kyriakides, responsable de Salut i Seguretat Alimentària.

Les mesures per al màxim de plom s’aplicaran a partir del 30 d’agost, mentre que serà a partir del 31 del mateix mes per al de cadmi. La  responsable de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió, Stella Kyriakides, ha explicat que “la decisió té com a objectiu posar als consumidors a l’avantguarda fent que els nostres aliments siguin més segurs i saludables, com ens vam comprometre en el marc del pla europeu de lluita contra el càncer”.

Els màxims de cadmi, un contaminant ambiental cancerígen, potencialment contingut en fruites, verdures, cereals i llavors oleaginoses, es reduiran també per a alguns d’aquests productes.

També es reduiran els màxims de plom en molts productes, inclosos els aliments destinats a lactants i nens petits, així com bolets, espècies i sal. La principal font d’exposició del cadmi per als no fumadors és el menjar.