Esquiant per vèncer el càncer

La Vall de Núria serà l’escenari el pròxim 26 de març de la primera edició de la prova solidària Oncoesquimo. Els beneficis es destinaran a l’ajuda als malalts de càncer d’Osona i de  les comarques gironines 

 

Captura de pantalla 2021-12-13 a las 14.34.35

Dos anys més tard de la data prevista incicialment, el pròxim 26 de març la Vall de Núria serà l’escenari de la primera edició de l’Oncoesquimo, una cursa d’esquí de muntanya que té com a objectiu recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines i d’Osona a través de les entitats Fundació Oncolliga Girona i Osona contra el Càncer.

La prova, impulsada per les dues entitats socials i la Unió Excursionista Vic, s’havia de celebrar inicialment el 29 de març del 2020, però es va haver de suspendre a l’últim moment a causa de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19. Ajornada inicialment fins al 2021, tampoc no es va poder celebrar en aquella ocasió a causa de les restriccions de mobilitat que hi havia en aquells moments per frenar l’expansió del virus. Finalment es va decidir suspendre-la definitivament definitivament amb la voluntat de reprogramar-la de nou el 2022.  Els donatius recollits pels equips que s’hi havien inscrit fins aquell moment, un total 5.308 euros, es van distribuir entre les dues entitats beneficiàries.

0$Images$32_112_PANAP1120714JPG

A la tercera va la vençuda

Els organitzadors esperen que a la tercera vagi la vençuda i que la prova engresqui  un bon nombre d’esquiadors amb ganes de superar el repte.  La participació a l’Oncoesquimo és per equips d’entre dos i quatre membres que han de completar un exigent recorregut de 26km i 2.700 metres de desnivell. Tenint com a punt de partida la Vall de Núria, els participants hauran de completar tres bucles que els portaran al cim del Puigmal (2.913m) en la primera volta, el Pic de Finestrelles (2.826m) en la segona volta, i al Pic de la Fossa del Gegant (2.807m) en la darrera volta.

La cursa es caracteritza per seguir la filosofia d’altres reptes esportius organitzats per Oncolliga -l’Oncotrail, l’Oncobike i l’Oncoswim-, en els quals els participants han de fer aportació d’un donatiu que es destina íntegrament als serveis d’atenció als malalts de càncer i els seus familiars. En el cas d’Oncoesquimo, el donatiu mínim és de 250 euros per als  equips de dos, de 375 euros pels de 3 i de 500 pels equips de quatre.

Unint esforços contra el càncer

La Fundació Oncolliga de Girona, amb una àmplia experiència en l’organització d’esdeveniments esportius i solidaris d’aquest estil, uneix esforços en aquesta ocasió amb la Unió Excursionista Vic i Osona contra el Càncer per portar a la Vall de Núria aquesta nova prova solidària, que aspira a convertir-se en un referent de l’esquí de muntanya.  La direcció de la prova va a càrrec de Lluís Comet, Roger Molist i Ton Massagué, que compten amb la col·laboració d’un ampli equip de voluntaris de les dues entitats.

Inscripcions obertes

Les inscripcions de la prova ja estan obertes al web www.oncoesquimo.cat i els organitzadors es mostren positius i esperançats de complir l’objectiu de superar els 5.000 euros recollits en la primera vegada que es va convocar la prova, encara que finalment no es celebrés.