#Esenciales, el documental de la POP on participa la FECEC, ja es pot veure

#Esenciales és una iniciativa impulsada per la Plataforma d’Organitzacions de Pacients (POP) en la qual han participat activament les entitats que la integren. Es tracta d’un documental d’uns 20 minuts on es pretén donar visibilitat a les associacions de pacients i posar en valor la seva contribució en conèixer de primera mà les necessitats d’aquest col·lectiu, el dels pacients, que ha de posicionar-se en el centre de les decisions que s’adoptin en el Sistema Nacional de Salut (SNS).

Com a peça principal, s’ha elaborat un documental en el qual han participat representants i diferents perfils professionals de les organitzacions, així com pacients i els seus familiars. La FECEC hi ha donat el seu suport i testimoni.

Screenshot 2020-12-16 at 10.12.41

L’actual crisi sanitària ha posat encara més de manifest aquest paper #Esencial que exerceixen les associacions com a part del teixit sanitari. Durant la pandèmia, en els moments més durs, aquestes entitats han seguit estat aquí, donant resposta a les necessitats i inquietuts dels pacients i les seves famílies.

La campanya pretén llançar un missatge de reconeixement i agraïment a aquestes organitzacions pel seu treball i pel paper que estan exercint en l’actual crisi sanitària provocada per la pandèmia de COVID-19.

A través d’aquesta acció de sensibilització, també es pretén estimular el diàleg que permeti reforçar vies de col·laboració entre els pacients, a través de les seves organitzacions de referència, i la resta dels agents del sistema de salut.

Aquestes organitzacions exerceixen un rol clau en la difusió d’informació d’interès vinculada als col·lectius que representen. Entre les seves funcions també es troben: la realització de teràpies de rehabilitació, la formació, l’assessoria, la recerca, i un llarg etcètera de serveis fonamentals per al benestar físic, psicològic o emocional d’aquestes persones amb malalties i símptomes cronificats i el seu entorn pròxim.

#Esenciales vol comptar amb la col·laboració de tots, per això, convida a tots els agents sanitaris al fet que se sumin a aquest merescut reconeixement i difonguin la campanya.

Veure el documental: