Escoles de Catalunya han participat en ‘L’Hort d’en Marçal’, activitat d’alimentació saludable per a infants de la SECAPC

Prop d’una cinquantena d’escoles arreu de Catalunya van participar en L’Hort d’en Marçal, activitat emmarcada en la XI Setmana Catalana de Prevenció del Càncer que la FECEC va organitzar del 30 de setembre al 7 d’octubre. Amb aquesta acció educativa, els més petits van aprendre quines són les propietats de les fruites i les verdures i la importància d’incorporar-les als àpats diaris per prevenir malalties greus al llarg de la seva vida. 

Per començar, els nens i nenes van veure un divertit audiovisual on uns personatges expliquen com menjar fruita i verdura pot ajudar-los a prevenir malalties. Aquest vídeo finalitza amb un rap que els infants poden cantar per no oblidar tot el que han après sobre l’alimentació saludable.

IMG_0240
Foto: Escola Freta Verdaguer (Vic)

Abans de fer les broquetes de fruita i tastar-les, els petits les dibuixen i les confeccionen amb adhesius.

01.San Jaume de Llierca (1)Foto: Escola Les Escomes (Sant Jaume de Llierca)

Ara ja sí, els infants estan a punt per fer la broqueta i tastar-la.

IMG_20221005_152433

IMG_20221005_153002 (1)Fotos: Escola Jaume Vicens i Vives (Roses)

La fruita d’aquesta activitat ha estat cortesia de Caprabo i altres comerços locals, i ha estat preparada per voluntàries de les entitats que formen part de la FECEC.

Voluntàries 01Foto: voluntàries de l’Associació Fènix (Solsona)

La Setmana Catalana de Prevenció del Càncer, que la FECEC celebra anualment sota el lema “Menja sa i mou-te”, té com a objectiu sensibilitzar la població per adoptar estils de vida saludables d’acord amb les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer per prevenir la malaltia.