Es presenta l’aplicació ‘Comunitats’ a les pacients amb càncer de mama de l’ICO l’Hospitalet

S’ha presentat, a les pacients amb càncer de mama de l’ICO l’Hospitalet, l’aplicació ‘Comunitats’ per poder compartir l’experiència de la malaltia amb altres pacients i cercar l’ajuda i el suport dels professionals.

190705-Comunitats.jpg_2102391413

Aquesta aplicació, que promou el servei Català de la Salut i que està gestionada per la Unitat de Psicooncologia de l’ICO l’Hospitalet, facilita el suport i l’ajuda entre pacients amb la mateixa malaltia. L’app funciona com si fos un xat (tipus whatsapp) i conté diferents categories per xatejar i compartir experiències segons els seus interessos o inquietuds: dieta, exercici, emocions, relacions personals, imatge corporal o sexualitat.

Tanmateix, ‘Comunitats’ proporciona un entorn virtual segur i anònim on participen, exclusivament, persones amb càncer de mama, i està supervisat per professionals de diferents àmbits terapèutics de l’oncologia.

La idea és que, posteriorment, aquesta aplicació es posi en funcionament amb qualsevol pacient de Catalunya diagnosticada amb càncer de mama, però ara per ara, l’únic centre que les pot donar d’alta és l’ICO. L’app “Comunitats” es pot descarregar al App Store i al Google Play i des de l’ICO es dona d’alta a les pacients per poder-se registrar. Més informació al correu: iconnectat@iconcologia.net