Es presenta la sisena guia ‘Menjar durant el tractament del càncer’ dedicada al càncer de pulmó

Es posa a l’abast de la ciutadania la sisena guia ‘Menjar durant el tractament del càncer’ dedicada al càncer de pulmó i que ha estat elaborada per l’ICO, a través de la seva Unitat Funcional de Nutrició Clínica (UFNC), la Fundació Alícia i desenvolupada per la Fundació Catalunya La Pedrera.

Guia-6-alimentacio.jpg_393821399

La guia, disponible en format digital, exposa punts claus de l’alimentació en aquest càncer en concret, recomanacions alimentàries davant de possibles efectes secundaris, interacció aliment-medicament i receptes dissenyades es-pecialment per ajudar a menjar de la manera més nutritiva possible quan apa-reguin els diferents afectes secundaris del tractament.

Aquesta publicació vol arribar als pacients, familiars i cuidadors però també al personal sanitari que pugui ser-ne un bon prescriptor i ajudar a millorar la qualitat de vida dels seus pacients.

Menjar durant el tractament del càncer
‘Recomanacions dietèticoculinàries durant el tractament del càncer de pulmó’ és el sisè volum de la col·lecció ‘Menjar durant el tractament del càncer’, elaborat per l’ICO i la Fundació Alícia i promoguda per la Fundació Catalunya La Pedrera, i que ja ha publicat guies específiques sobre el càncer de mama, el càncer de cap i coll i el càncer colorectal, així com dues guies de recomanacions generals, i mites i creences sobre l’alimentació durant el tractament del càncer.

La voluntat de la col·lecció és seguir creixent amb noves guies que abordin especificitats i necessitats de diferents tipus de càncer amb l’objectiu de d’ajudar a les persones que en pateixin o mantenir un estat nutricional òptim i explicar les bases de l’alimentació un cop diagnosticada la malaltia.

Totes les publicacions poden trobar-se gratuïtament, en format digital i en català i castellà, a la web de l’ICO així com a les respectives webs de la Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundació Alícia.