Es posa en marxa l’”oncoswim virtual” per recaptar fons pels malalts de càncer

L’Oncoswim prevista pel 6 de juny, es va haver d’ajornar fins al 2021 a causa de la crisi de la COVID-19, però des de l’organització -Fundació Oncolliga Girona i CN Radikal Swim- s’ha volgut mantenir viva la prova en una versió diferent, però igual de solidària. Així ha nascut l’Oncoswim Virtual, amb la qual es convida tots els amants de la natació en aigües obertes a completar els 30 km de travessia de l’Oncoswim tradicional, però ara de manera individual, cadascú des del seu municipi o lloc d’entrenament habitual i en el temps que necessiti, amb un termini màxim d’un mes.

_Oncoswim_virtual_NEWSLETTER

La inscripció al repte solidari es podrà fer des de demà mateix, 6 de juny, i fins al 6 de juliol a la pàgina web www.oncoswim.cat. Un cop registrat, cada participant tindrà accés a un perfil personal en el qual podrà anar penjant el registre de les seves activitats (dia d’entrenament, distància recorreguda i temps invertit) de forma manual. Més enllà del donatiu de la inscripció (15 euros), tant el nedador com els seus amics i familiars podran fer donatius al dorsal per incrementar la quantitat recaptada. El termini màxim per complir el repte serà de 30 dies, que començaran a comptar a partir del primer registre a la web. Un cop completats els 30 km, els participants rebran un diploma finisher personalitzat.

“El que volem és que tothom qui es vulgui sumar al repte tingui l’opció de fer-ho, per això hem establert un període de participació molt ampli, perquè sigui cada nedador qui decideixi quina distància fa a cada sortida, en funció de la seva preparació o capacitat”, han explicat fonts de l’organització.

Per tal d’incentivar la participació, hi haurà un sorteig final de diversos premis entre tots els inscrits. Els premis s’aniran anunciant en les pròximes setmanes i el sorteig es retransmetrà en directe per Instagram Live, a través del compte @oncoswim. Els organitzadors conviden també els participants a compartir els seus entrenaments i sortides en aquesta xarxa social amb l’etiqueta #OncoswimVirtual per tal d’ajudar a fer difusió de l’esdeveniment.

Fons per als serveis d’ajuda als malalts de càncer


La finalitat solidària de l’Oncoswim ha estat, des de la primera edició l’any 2016, la recollida de fons per a la investigació del càncer de mama triple negatiu que du a terme el Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia. Gràcies als donatius dels equips participants, en les quatre edicions celebrades fins ara s’ha pogut destinar a aquesta investigació prop de 100.000 euros.

Davant l’actual situació d’excepcionalitat creada per la crisi del COVID-19, els organitzadors han cregut oportú, però, que els fons recaptats a l’Oncoswim Virtual es destinin íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona, que ha vist reduïts considerablement els seus ingressos habituals, provinents majoritàriament d’activitats solidàries organitzades pels voluntaris de les diferents delegacions locals. “Moltes d’aquestes activitats, com ara arrossades, curses populars, sopars populars, desfilades de moda, etc., ara no es poden fer a causa de les restriccions i mesures de seguretat establertes per fer front a la COVID-19 i tot i que estem treballant per trobar alternatives, aquests mesos de confinament ja han suposat un sotrac important a nivell de tresoreria”, ha explicat la presidenta de l’entitat, Lluïsa Ferrer.