Els Diàlegs FECEC sobre els càncers colorectal, pròstata i pulmó, ja disponibles a YouTube

Dins del Cicle ‘Diàlegs FECEC: de l’abans del després del càncer’ que hem realitzat aquest 2022, hem dedicat tres xerrades a tres tipus de càncer molt freqüents: colorectal, pròstata i pulmó. En aquests diàlegs, ja disponibles en obert a Youtube, vam parlar del present i futur d’aquests tipus de tumors.

El primer d’aquests tres diàlegs va tenir lloc al març en format presencial. A la xerrada, vam comptar amb la presència d’Imma López, infermera de la Unitat de Cribratge del Càncer Colorectal del Programa de Prevenció i Control del Càncer; Jordina Casademunt, dietista i nutricionista; i Antonio Blanco, testimoni. Amb tots ells vam poder parlar sobre les característiques d’aquest tipus de càncer, com el podem prevenir, quina és la relació entre l’alimentació i aquest tumor, i com funciona el programa de cribratge de la malaltia, entre d’altres aspectes.

El webinar ‘Càncer de pròstata: present i futur?’ del mes de juny va comptar amb la Dra. Begoña Mellado, de la Unitat de Urologia del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic; Mati Segura, psicòloga, terapeuta sexual i de parella; i Alfons Cabrera Melich, testimoni. Amb tots ells, vam xerrar també sobre què és el càncer de pròstata; com el podem prevenir; com es diagnostica i tracta; i com afecta a la salut sexual del pacient, entre d’altres qüestions.

I ja al novembre, el darrer dels nostres diàlegs d’enguany va estar dedicat al càncer de pulmó. La Dra. Remei Blanco, cap del Servei d’Oncologia del Consorci Sanitari de Terrassa; i Ezequiel Messeguer, pacient i testimoni, ens van explicar els principals factors de risc i símptomes d’aquesta malaltia, i els tractaments, amb especial atenció a la immunoteràpia i la teràpia de precisió, entre d’altres coses. Aquesta xerrada també va ser en format presencial.Accedeix aquí al llistat de Diàlegs FECEC a Youtube!