El Trueta robotitzarà el magatzem de farmàcia i construirà sales per preparar medicaments

L’Hospital Josep Trueta de Girona robotitzarà el magatzem de farmàcia i construirà noves sales blanques per a les preparacions estèrils de medicaments.

Sinvertira-robotitzar-magatzem-construir-blanques_1821428032_45028131_651x366
S’invertirà més d’un milió per robotitzar el magatzem i construir noves sales blanques / ICS

En aquesta zona, l’ambient estarà controlat per evitar contaminacions microbiològiques o per partícules. Segons informa Salut, s’hi prepararan medicaments oncològics i altres de perillosos, a més de nutricions parenterals i altres barreges endovenoses.

El projecte de millora i modernització del servei de farmàcia, que es troba als soterranis del Trueta, ja ha rebut el vistiplau del centre hospitalari. Suposarà una inversió d’ 1,18 milions d’euros. Es preveu que les obres comencin durant l’últim trimestre d’any.

El projecte per millorar el servei és fruit de la col·laboració entre l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO). Les obres de millora i modernització es distribueixen en dos grans blocs. El primer permetrà automatitzar el magatzem de medicaments. El segon, construir una zona de sales blanques per a la preparació de fàrmacs.

L’automatització del magatzem de medicaments va lligada a la compra d’un robot –que té un cost de més de 430.000 euros– que permetrà tenir tots els medicaments organitzats i amb les màximes condicions de seguretat.

La nova zona de sales blanques s’ubicarà en uns espais annexos al servei de farmàcia (que en aquests moments formen part de la cuina). La superfície a remodelar és aproximadament d’uns 100 metres quadrats, i la inversió, d’uns 700.000 euros. “Aquests canvis permetran millorar l’eficiència en el treball i les noves instal·lacions s’adequaran a l’increment continu de l’activitat”, subratlla Salut.