El tabac com amenaça pel nostre medi ambiental en el Dia Mundial sense Tabac

Avui Dia Mundial sense Tabac ens afegim a la campanya “El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient”, impulsada per la Generalitat de Catalunya.

Enguany, la jornada té com a objectiu conscienciar la població sobre l’impacte ambiental del tabac. A partir d’àmbits com el cultiu, la producció, la distribució i la gestió dels residus, es donarà als usuaris de tabac una raó addicional per deixar de fumar.
Un altre objectiu de la campanya és exposar l’esforç de la indústria del tabac per “intentar fer un rentat de cara de color verd” pel que fa a la seva reputació i els seus productes comercialitzant-los com a “respectuosos amb el medi ambient”.

Manifest

El Dia Mundial Sense Tabac, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de 1988, aconsegueix centrar l’atenció general sobre el principal problema que representa el consum de tabac per a la salut pública. Alhora, propicia actuacions concretes que es consoliden i s’integren en el conjunt d’estratègies per a la prevenció i el control del tabaquisme.

Any rere any, s’observa un efecte multiplicador i sinèrgic en les diferents administracions, entitats, organitzacions, col·lectius i agents socials interessats en un problema de salut tan important i que afecta tota la ciutadania.

Aquest esdeveniment anual, que se celebra el 31 de maig, pretén informar la població sobre els perills que suposa el consum de tabac, la principal causa prevenible de defunció al món. La jornada també pretén fer difusió de les pràctiques comercials de les empreses tabaqueres i de les iniciatives que coordina l’OMS per lluitar contra l’epidèmia del tabaquisme, així com donar a conèixer tot el que les persones poden fer per reivindicar el seu dret a la salut i a una vida sana.

Un altre dels objectius d’aquesta celebració és protegir les generacions futures del consum de tabac, que actualment mata quasi sis milions de persones arreu del món, més de sis-centes mil de les quals són fumadores passives.