El programa de Foment del Voluntariat de la FECEC inclou accions per a les entitats i voluntaris

Des de la FECEC, Junts contra el càncer, considerem que l’àrea de voluntariat és un denominador comú de totes les entitats que lluiten contra el càncer. Són moltes les persones que col·laboren amb diferents tipus de voluntariat en l’àmbit oncològic.

47.trobada

El nostre programa de voluntariat, esta estructurat en les següents línies:

Grup de treball de coordinadors de voluntariat de les nostres entitats federades. Aquestes reunions estan plantejades com un espai de trobada per proposar temes a tractar conjuntament i plantejar dificultats per tal de trobar-ne les solucions.

En la mateixa línia tenim les sessions de supervisió de coordinadors amb la idea de proporcionar als coordinadors un recurs de suport addicional per a la gestió diària dels equips de voluntariat en l’àmbit oncològic.

Així mateix, continuem posant a l’abast de les nostres entitats les sessions de “voluntaris pregunten” pensades com un espai de trobada per a voluntaris que treballen directament amb pacients i familiars oncològics. Són sessions de supervisió per a voluntaris amb la idea de resoldre dubtes i preguntes sobre les situacions concretes amb què es troben per portar a terme la seva tasca.

L’altre línia d’actuació va dirigida a la formació. L’objectiu és oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament. Aquests cursos estan reconeguts pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

També posem a l’abast cursos adreçats als coordinadors de voluntariat amb l’objectiu d’establir un sistema complert de gestió del voluntariat oncològic i adquirir més coneixements i mitjans per dur a terme aquesta tasca.

Dins del nostre programa de foment del voluntariat també volem destacar la Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic. Aquesta trobada que organitzem anualment és un reconeixement a la tasca del voluntariat en l’àmbit oncològic, fomenta el sentiment de pertinença a un moviment transversal a tot el país i serveix per compartir experiències entre els diferents voluntaris de les entitats federades.

Entra a la nostra pagina de Foment del Voluntariat.