El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte arriba a Sitges

A partir d’aquest mes de febrer els veïns/es de Sitges es podran beneficiar del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte que duu a terme l’Institut Català d’Oncologia. En el cas de Sitges, la població diana, és a dir els homes i dones de 50 a 69 anys, és de 6.354 persones.

programa deteccio cancer colon

En els propers dies les persones en aquesta franja d’edat rebran una carta on se’ls explicarà el funcionament del programa i els passos que han de seguir per poder-hi participar. El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte es va posar en marxa l’any 2000 a l’Hospitalet de Llobregat i s’està estenent a tot Catalunya.

El càncer de còlon i recte
El càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys. És el càncer més freqüent tenint en compte els casos en ambdós sexes, i s’estima que es diagnostiquen 6.000 casos nous a Catalunya cada any. És la segona causa de mort per càncer al nostre país (2.500 anuals), i la immensa majoria es produeixen en persones de més de 60 anys.

El càncer colorectal pot desenvolupar-se durant mesos sense produir molèsties i sovint, quan aquestes apareixen, la malaltia ja està força avançada. Els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n’augmenta les possibilitats de curació.