El programa de detecció de càncer de còlon s’estén a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Argentona i El Prat de Llobregat

A partir d’aquest mes de setembre els veïns de les poblacions de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Argentona i El Prat del Llobregat es podran beneficiar del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte.

programa deteccio cancer colon Aquest programa es va posar en marxa l’any 2000 a L’Hospitalet de Llobregat i actualment s’està estenen a la resta de Catalunya. Està adreçat a homes i dones de 50 a 69 anys, període de més risc d’aparició del càncer i en què la detecció precoç s’ha demostrat més beneficiosa.

La població diana, és a dir, els homes i les dones de 50 a 69 anys d’edat, d’aquestes poblacions que l’ICO convidarà a participar són:

• Badalona: 53.783 persones
• Santa Coloma de Gramenet: 27.133 persones
• Argentona (inclou Òrrius i Dosrius): 4.196 persones
• El Prat de Llobregat: 15.920 persones

En els propers dies, i al llarg de dos anys, les persones en aquesta franja d’edat rebran una carta on se’ls explicarà el funcionament de la prova.

El Programa ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista.

Els ciutadans que poden acollir-se al programa rebran una carta informativa. Per participar-hi han d’anar a una de les farmàcies adherides a la campanya on els facilitaran el material necessari per fer la prova. Un cop realitzat el test, s’ha de retornar a la farmàcia tan aviat com sigui possible.