El Ministeri de Sanitat financia el primer tractament pel càncer de mama metastàtic que s’administra en dos minuts

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda al finançament de Phesgo®, una combinació de Perjeta® (pertuzumab) i Herceptin® (trastuzumab) a dosi fixa amb hialuronidasa, administrada mitjançant injecció subcutània (SC) per al tractament del càncer de mama HER2 positiu precoç i metastàtic, una forma particularment agressiva de la malaltia que afecta aproximadament el 20% de les pacients. Fins ara, aquest tractament s’administrava per via intravenosa, i requeria hores, enfront dels minuts que representa la via SC, mantenint la mateixa eficàcia.

frascos-medicamentos-vacunas

La via SC és la preferida dels pacients i professionals sanitaris, i pot associar-se a una reducció dels costos sanitaris. Aquesta formulació dels laboratoris Roche és la primera en oncologia que combina els dos anticossos monoclonals, pertuzumab i trastuzumab, en un mateix vial per a injecció SC.

Aquest tractament està disponible com un vial de dosi única per a injecció SC i permet una administració més ràpida que la intravenosa estàndard de pertuzumab i trastuzumab. La seva administració per via SC requereix aproximadament vuit minuts per a la dosi de càrrega inicial i, aproximadament cinc minuts per a cada dosi de manteniment posterior. Això es compara amb aproximadament els 150 minuts que requereix la perfusió d’una dosi de càrrega de Perjeta i Herceptin, utilitzant les formulacions intravenoses estàndard i, entre 60 i 90 minuts de les perfusions de manteniment posteriors de tots dos medicaments.

L’aprovació s’ha basat en els resultats de l’estudi fase III FeDeriCa, que va demostrar que el tractament amb Phesgo® produïa nivells no inferiors de pertuzumab i trastuzumab en sang, en comparació amb l’administració intravenosa dels dos medicaments. El seu perfil de seguretat, en combinació amb quimioteràpia, era comparable a l’administració IV de pertuzumab i trastuzumab en combinació amb quimioteràpia. No es van identificar nous senyals de seguretat, incloent-hi cap diferència significativa en la toxicitat cardíaca.