El grup de treball de la European Cancer Leagues es reuneix a Barcelona el 21 i 22 de juny

Una vintena de representants de 15 països d’entitats pertanyents a la European Cancer Leagues (ECL) assistiran el 21 i 22 de juny a la reunió del grup de treball ‘Patient Support Working Group’ organitzades  a Barcelona. Enguany, la FECEC, com a membre de la ECL, esdevindrà l’amfitriona d’aquestes jornades que tindran lloc a la seu de la Fundació Enriqueta Villavecchia (Avinguda Sant Antoni Mª Claret 167).  

Trobada anual de la ECL a Bratislava (Octubre 2014)

 

La trobada anirà dedicada a com donar suport a pacients per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia. La sessió de treball començarà el dia 21 amb la benvinguda als assistents per part del director del Pla Director d’Oncologia, el Dr. Josep Maria Borràs i el vicepresident de la FECEC, Francesc Viñas. La jornada proseguirà amb una connexió per Skype amb Lucía Budacova, de la Lliga Contra el Càncer Eslovàquia qui informarà sobre les  darreres novetats de la ECL i els seus membres.

 Posteriorment tindrà lloc una sessió dedicada a desenvolupar l’estructura i el contingut d’una guia marc sobre com el procés de rehabilitació de pacients. Aquesta sessió anirà acompanyada d’una prèvia exposició per part de la  Societat del Càncer de Suïssa .

En la mateixa línia tindrà lloc una presentació a càrrec d’Alrik Meesen, de la Holand Cancer Society, sobre els problemes experimentals dels pacients de càncer  i cada una de les entitats exposarà els seus projectes.

Pel que fa a la sessió del dia 22 es té previst  abordar el tema dels cuidadors i l’accés als medicaments. Aquest darrer punt anirà acompanyat d’una presentació a càrrec de Hans Neefs i d’Antonis Tryphonos, de l’Associació de pacients amb càncer i Amics (PASYKAF) de Xipre. Així mateix quatre de les entitats catalanes adherides a la FECEC, presentaran els programes que duen a terme en l’àmbit de la rehabilitació i pal·liatius.

Cal recordar que la European Càncer Leagues pretén crear un espai comú entre totes les associacions europees relacionades amb l’estudi i la prevenció del càncer. Aquest organisme, doncs, agrupa entitats com la FECEC per tractar temes transversals sobre el càncer en l’àmbit europeu. Per això, l’adhesió de la FECEC dins d’aquest organisme europeu servirà per oferir millors informacions i serveis a les nostres entitats federades que beneficiaran directament als pacients i familiars afectats de càncer. Cal recordar que la European Cancer Leagues proporciona un marc comú per a la lluita contra el càncer i  entre altres accions, i  entre altres accions, és responsable de la difusió a Europa del Codi Europeu Contra el Càncer.