El DIR comença a difondre els consells del Codi Europeu contra el Càncer

El DIR ja ha començat a difondre els consells del Codi Europeu contra el Càncer tal i com es recull en el conveni signat el passat mes d’abril per Ramon Canela i Piqué, com a President de la Fundació DiR i el Dr. Ramon Maria Miralles i Pi, com a President de la FECEC.

DiR-pantalla-visual-FECEC

Segons aquest conveni, el DIR es compromet a fer difusió d’algunes de les recomanacions del codi europeu contra el càncer, mitjançant els canals de Clubs DiR. Aquest codi recull els principals factors de risc de la malaltia, les tècniques de diagnosi precoç i els signes i símptomes d’alarma.

A banda, l’acord amb la FECEC també contempla altres accions com la de la primera edició del projecte Dones d’Aigua que es celebrarà a Dir Diagonal el 16 de setembre. La jornada vol sensibilitzar a la població de la importància de fer exercicis aquàtics i de ioga en la prevenció i la recuperació de les dones afectades.

Les investigacions fetes en pacients diagnosticades revelen que el ioga pot ajudar a la millora de l’estat físic, reduir la fatiga i l’estrès, millorar el son i la qualitat de vida en general. També s’extrau que realitzar de 30 a 60 minuts d’activitat física diària d’intensitat moderada disminueix el risc de patir algun tipus de càncer, i aquest en particular, així com fer un parell de dies d’activitats aquàtiques per setmana.