El 2030 cada segon i mig morirà una persona de càncer i cada dos segons hi haurà un pacient nou. Ara bé, això, es podria evitar si tots junts caminem en la investigació contra la malaltia. De fet, 7 milions de vides es podrien salvar identificant i centrant la investigació prioritària, invertint de manera eficient, així com mobilitzant les diferents parts interessades perquè treballin totes juntes. Aquests són alguns dels reclams del Dia Mundial de la Recerca del Càncer, que tindrà lloc el pròxim 24 de setembre.
En l’edició d’enguany les organitzacions que treballen per fer front al càncer han volgut posar l’accent en la importància de la col·laboració internacional per millorar la investigació, ja que l’acció més petita pot marcar la diferència per algú a l’altra banda del món.
Precisament, aquesta es la idea que es remarca en un vídeo per demanar l’adhesió al Dia Mundial de la Recerca del Càncer. “Estar junts és millor que estar cada un pel seu compte. Estar junts és moure’ns i ajudar-nos els uns als altres per aconseguir el mateix objectiu”, comença la gravació, que també posa de relleu que la malaltia oncològica afecta a ciutadans de tot el món. “
“Perquè el càncer no té fronteres, nosaltres tampoc. Quan es tracta d’ajudar, els quilòmetres desapareixen. No importa la distància, nosaltres estem junts per fer una cosa molt gran: la vida”, es ressalta en el vídeo.
En l’edició d’enguany també han volgut posar de manifest les repercussions que està tenint la pandèmia de la Covid-19 als pacients.
Per això, consideren que s’ha de donar suport als investigadors que treballen en l’àmbit oncològic perquè estiguin millor preparats en el cas que aparegui una altra emergència sanitària mundial com l’actual desencadenada per la Covid-19.
En aquest sentit, la col·laboració internacional com compartir genomes o investigacions conjuntes poden afavorir que hi hagi un aprenentatge més divers, una innovació més intel·ligent, nous tractaments avantguarda i millors resultats per a pacients.