El Dia Mundial contra el càncer 2016: ‘Nosaltres podem, tu pots’

Cada any, la FECEC dóna suport a la Unió Internacional contra el Càncer amb l’objectiu de conscienciar i informar la població sobre la necessitat de prevenir les malalties oncològiques.  Enguany, el Dia Mundial contra el càncer 2016, es celebra sota el lema “Nosaltres podem, tu pots’ amb la idea de posar èmfasi en la necessitat d’emprendre accions i posar en marxa tot el que ja sabem per impulsar la lluita global contra aquesta malaltia.

dia mundial cancer poster

El Dia Mundial contra el càncer se celebra tots els anys el dia 4 de febrer i uneix el món sota un únic lema per tal de posar en relleu la lluita conra el càncer. L’objectiu de la jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any. Per això es pretén augmentar la conscienciació sobre el càncer entre la població en general i pressionar els governs per tal que adoptin mesures contra aquesta malaltia.

Cada país es pot focalitzar en una de les recomanacions del seu interès:

  • Estils de vida saludables
  • Detecció precoç
  • Tractament per a tots
  • Qualitat de vida

Per altra banda, els hashtags de la campanya del Dia Mundial contra el càncer són #DiaMundialcontraelCàncer i #NosaltresPodemJoPuc.

A més a més, la campanya presenta la possibilitat de consultar online tots els esdeveniments que tindran lloc arreu del món a través d’un mapa interactiu inclòs al web del Dia Mundial contra el Càncer.

Per què és important el Dia Mundial contra el càncer?

Tal com destaca la UICC, perquè l’epidèmia mundial de càncer és d’enormes dimensions, i es preveu que vagi en augment. Actualment, 8,2 milions de persones al món moren de càncer, xifra que inclou 4 milions de morts prematures (persones en edats compreses entre els 30 i els 69 anys). A més a més, les desigualtats entre persones de diferents entorns van en augment, especialment en allò referent a la prevenció, el tractament i les cures pal·liatives.

És per aquet motiu que cal prendre accions urgents per augmentar la conscienciació de la malaltia. Aquest Dia Mundial contra el Càncer 2016 només n’és una.