Dispositiu d’acollida a Barcelona d’infants amb càncer procedents d’Ucraïna

  • La Fundació Villavecchia i la Fundació Josep Carreras prenen el relleu en la coordinació del dispositiu d’acollida a Catalunya, liderat per la SEHOP i Fundación Aladina.
  • Després de l’arribada, divendres passat a Madrid, de 25 nens malalts de càncer, aquest divendres 18 de març ha aterrat a Barcelona el vol amb el segon grup d’infants oncològics procedents d’ Ucraïna. La Fundació Villavecchia i la Fundació Josep Carreras, en coordinació amb els hospitals i un conjunt d’entitats que treballen en l’àmbit del càncer infantil a Catalunya, gestionen l’arribada i l’acollida d’aquests pacients i les seves famílies.
  • Sota la coordinació del Departament de Salut i del Servei Català de la Salut, els infants seran derivats als hospitals de Barcelona de referència en el tractament del càncer pediàtric, on els faran el seguiment: l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital de Sant Pau.  

    half_content_image_thumbnail

Ucraïna es troba en una situació humanitària dramàtica provocada per la guerra. Milers d’infants malalts de càncer han hagut de suspendre el tractament i ha augmentat el risc de limitar les seves oportunitats de curació.

Sota la coordinació del Departament de Salut i del Servei Català de la Salut, els infants han estat derivats als hospitals de Barcelona de referència en el tractament del càncer pediàtric: l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Pau.

Un cop feta la valoració mèdica, s’ha reprès el tractament i s’ha fet ingrés hospitalari en els casos més greus. Els nens i les famílies s’han instal·lat provisionalment en diferents allotjaments, mentre s’estan habilitant les vivendes on s’hi  estaran de manera estable durant aquesta situació de crisi.

El grup està rebent una atenció integral a nivell assistencial, mèdic, social i emocional.

Tot el dispositiu mèdic i logístic necessari per a l’arribada a Espanya dels nens ucranians amb càncer ha comptat amb el recolzament dels ministerios de Sanidad, de Defensa y de Inclusión y Bienestar social.

L’operativa ha estat possible gràcies a la col·laboració dels hospitals i al treball conjunt de diverses organitzacions contra el càncer infantil de Catalunya (Associació contra el Càncer – Catalunya, AFANOC, Fundació Enriqueta Villavecchia, Fundació Josep Carreras, Fundació Ronald McDonald), així com de Creu Roja Catalunya.

Intèrprets, voluntaris i un nombrós grup de persones estan donant suport en l’acollida i acompanyament d’aquestes famílies, i moltes altres entitats s’ofereixen a col·laborar.

Un gran projecte de col·laboració

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració de totes les institucions i organitzacions implicades, juntament amb un nombrós grup de persones voluntàries i ciutadans ucranians que s’han bolcat en l’acollida i l’ajuda a les famílies.

Moltes altres entitats s’ofereixen per sumar-se a la causa en els propers mesos.