Dia Mundial del Limfoma 2023

persona con linfoma

En 2023, 11.482 persones seran diagnosticades de limfoma a Espanya, segons xifres de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM). El 15 de setembre, se celebra el dia mundial d’aquesta malaltia que afecta al sistema limfàtic del cos.

Els pacients noten com a símptoma més habitual un creixement anomal dels ganglis limfàtics (situats en zones com el coll, axil·les i engonals). La presència de cèl·lules limfoides en altres òrgans fa que un limfoma pugui afectar també l’aparell digestiu, la melsa, el fetge, els pulmons, la medul·la òssia, etc.

Els tipus de limfomes es divideixen en:

Limfomes no hodgkin, el més habitual, agressius o indolents, que afecta a persones de qualsevol edat, sent poc freqüent en infants i més comú en homes que en dones;

Limfomes hodgkin, el més freqüent, que afecta joves entre 15 i 35 anys i adults a partir dels 55, tant a homes com a dones i que representen només el 5% dels casos.

En ser un tipus de càncer que no té factors de risc clars, els experts recomanen seguir un estil de vida saludable i consultar un especialista si es nota qualsevol dels símptomes més comuns: augment dels ganglis limfàtics i que es poden palpar, febre, sudoració nocturna, cansament, pèrdua injustificada de pes o picor a la pell.

Font: SEOM