Dia Mundial de la Salut 2015: La innocuïtat dels aliments

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha aprofitat el Dia Mundial de la Salut 2015 que se celebra el 7 d’abril, per fomentar mesures destinades a millorar la innocuïtat dels aliments al llarg de tota la cadena, des de la granja fins al plat.

inocuïtat dels aliments, dia mundial salut

Tots els anys, l’OMS escull per aquesta jornada un tema de salut específic amb l’objectiu de destacar una área prioritària d’interès relacionada amb la salut. Enguany, juntament amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), l’OMS alerta als països de les emergències relacionades amb la innocuïtat dels aliments a través d’una xarxa internacional d’informació.

Cinc claus per a la innocuïtat dels aliments en el Dia Mundial de la salut 2015

És important que es treballi al llarg de tota la cadena de producció dels aliments: des dels pagesos i els fabricants fins als venedors i els consumidors. La publicació de l’OMS Cinc claus per a la innocuïtat dels aliments del Dia Mundial de la Salut 2015 ofereix als venedors i consumidors orientacions pràctiques sobre com manipular i preparar els aliments:

Clau 1: Mantenir la neteja

Clau 2: Separar aliments crus i cuinats

Clau 3: Cuinar els aliments completament

Clau 4: Mantenir els aliments a temperatures segures

Clau 5: Utilitzar aigua i matèries primes innòcues