Dia Mundial contra el Càncer de Mama, activitats de les entitats

El 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, el tumor més freqüent en dones. L’objectiu és donar a conèixer la malaltia i fer costat a totes les dones que han passat per aquest procés i a les seves famílies. Les entitats de la FECEC tenen a punt les seves activitats en commemoració d’aquesta efemèride.  

table-g2fba1ac5d_1920

Les farmàcies i Oncolliga juntes per prevenir el càncer de mama femení i masculí en la campanya solidària “Sigues una mà amiga”. Més de 300 farmàcies de la província de Barcelona se sumen a la campanya de prevenció del càncer de mama i recaptació per ajudar a finançar els programes psicosocials que Oncolliga ofereix a les persones amb càncer i les seves famílies.

cartell_A3_cancer-mama_2021_02-500x707

La Fundació Oncolliga inicia, durant tot el mes d’octubre, la campanya solidària ‘Sigues una mà amiga’ a les farmàcies de la província de Barcelona, amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama (19 d’octubre). Més de 300 farmàcies ja s’han sumat a la segona edició de la campanya solidària per promoure hàbits de vida saludables per a la prevenció del càncer de mama, femení i masculí, i convidant a tothom a ser mans amigues d’Oncolliga.

Des de l’1 d’octubre, les farmàcies adherides a la campanya es converteixen en mans amigues d’Oncolliga i disposen del llapis fluorescent i el punt de llibre solidari, que es pot adquirir per 2 euros. El llapis és una crida a l’acció, per tal de què la societat prengui consciència de la importància de la malaltia i de la necessitat d’incidir en els bons hàbits. Els participants estan cridats a decorar el punt de llibre i participar en la campanya de difusió a les xarxes amb el hashtag #socunamaamiga. La recaptació ajudarà a finançar els programes de suport psicosocial que Oncolliga ofereix a les persones que es troben en un procés oncològic i a les seves famílies.

Aquesta segona edició de la campanya solidària compta amb el suport del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), l’Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB)Fedefarma i la fundació terrassenca Fupar. A més, per segon any compta amb la col·laboració del laboratori farmacèutic, Novartis.


MARXA DEL XUIXO (4)

CURSA SOLIDÀRIA “CORRE PER LES MAMES” organitzada per Oncolliga Girona

Passos a seguir:

  1. Apuntar-vos a la població on anireu a buscar la vostra SAMARRETA.
  2. Decidir una ruta de 5km o 10km per l’entorn de la vostra població. Ho podeu fer sol/a o amb família, amics… Teniu tot el cap de setmana per fer-ho!
  3. Posa’t la samarreta de la cursa i fes-te una foto. Omplim les xarxes de ROSA. Comparteix-ho amb nosaltres a traves d’instagram @oncolligagi i el hashtag #correperlesmames

 

818743

 

Vine a buscar la teva samarreta a la població que hagis triat. Hi ha tallatge dona i Unisex. El preu de la inscripció és de 10 euros, en concepte de donatiu.


El Grup Iris anima a la gent a penjar totes les samarretes que tingui de la Cursa de la dona als balcons, per tal de tenyir de rosa la ciutat de Figueres del 15 al 19 d’octubre.

El motiu és recordar que el càncer de mama no s’atura i que entre tots fem pinya per donar suport a totes aquelles persones que el pateixen.
Captura de pantalla 2021-10-14 a las 9.21.44


Concert solidari de Vilassar de Dalt contra el càncer. Barcelona Gay men’s chorus

El Concert solidari de Vilassar de Dalt contra el càncer comptarà aquest any, amb l’actuació del Barcelona Gay Men’s Chorus. Inspirat en la tradició de cors LGTBI dels països anglosaxons, el BGMC és un cor format principalment per homes gais que treballa per presentar una proposta musical de qualitat amb un repertori variat i una posada en escena atractiva. El BGMC potencia especialment la formació vocal i artística contínua dels seus integrants, a més d’oferir un espectacle accessible per a persones sordes i col·laborar en causes solidàries generals i del col·lectiu LGTBI +.


La Fundació Oncovallès organitza, una marató d’activitats pròxim dimarts 19 d’octubre a la Plaça Porxada de Granollers, amb master class de centres esportius del Vallès Oriental, alumnes de les escoles, i diverses activitats.


Altres activitats descarregar aquí

Captura de pantalla 2021-10-13 a las 12.30.50