Cada any, la FECEC dóna suport a la Unió Internacional contra el Càncer amb l’objectiu de conscienciar i informar la població sobre la necessitat de prevenir les malalties oncològiques.
Enguany, el Dia Mundial contra el càncer 2018, se celebra sota el lema “Nosaltres podem, jo puc’ amb la idea de posar èmfasi en la necessitat d’emprendre accions i posar en marxa tot el que ja sabem per impulsar la lluita global contra aquesta malaltia.
El Dia Mundial contra el càncer se celebra tots els anys el dia 4 de febrer i uneix el món sota un únic lema per tal de posar en relleu la lluita conra el càncer.
L’objectiu de la jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any. Per això es pretén augmentar la conscienciació sobre el càncer entre la població en general i pressionar els governs per tal que adoptin mesures contra aquesta malaltia.
Cada país es pot focalitzar en una de les recomanacions del seu interès:
- Estils de vida saludables
- Detecció precoç
- Tractament per a tots
- Qualitat de vida
Per altra banda, els hashtags de la campanya del Dia Mundial contra el càncer són #DiaMundialcontraelCàncer i #NosaltresPodemJoPuc.
Per què és important el Dia Mundial contra el càncer?
Tal com destaca la UICC, perquè l’epidèmia mundial de càncer és d’enormes dimensions, i es preveu que vagi en augment. Actualment, 8,2 milions de persones al món moren de càncer, xifra que inclou 4 milions de morts prematures (persones en edats compreses entre els 30 i els 69 anys).
A més a més, les desigualtats entre persones de diferents entorns van en augment, especialment en allò referent a la prevenció, el tractament i les cures pal·liatives.
És per aquet motiu que cal prendre accions urgents per augmentar la conscienciació de la malaltia. Aquest Dia Mundial contra el Càncer 2018 només n’és una.
Les entitats de la FECEC s’han unit a aquesta iniciativa promovent diferents activitats:
OncoVallès:
26 de gener: IV Tómbola de Joguines Solidaries i la Exposició Fotogràfica ”HOPE: 15 LLIÇONS DE VIDA” de la fotografa Geòrgia Porredón.
Oncolliga:
1 de febrer: Conferència: Càncer urològic: Pròstata, Bufeta de l’orina, Testicles. Diagnòstic, Prevenció i Detecció Precoç a càrrec del Dr. Josep Maria Prats de Puig, Cap del Servei d’Urologia de la CSMS.
FECEC:
2 i 3 de febrer: Campanya ‘Posem-li Pebrots al Càncer’
Fundació Roses contra el Càncer:
3 de febrer: Al Teatre Municipal de Roses a les 18h, cant, piano i arbre dels desitjos.
Fundació Oncolliga Girona:
4 de febrer: Mou-te pel càncer: Run4Cancer 2018
Vilassar de Dalt Contra el Càncer:
1 de febrer:
- Conferència: Mindfulness en la vida a càrrec de la Dra. Mercedes Martinez
- Inauguració de l’exposició de fotografies ANNA de Marga Serra Dra. en Salut Pública i Ciències de la Salut
9 de febrer: Conferència: Els tumors cerebrals a càrrec de la Dra. Glòria Villalba Martinez neuro-cirurgiana especialitzada en tumors cerebrals.