Dia Internacional del Treball: les dificultats afegides de les persones amb càncer en l’entorn laboral

El pròxim 1 de maig se celebra a tot el món el Dia Internacional del Treball, jornada dedicada a realitzar diferents reivindicacions socials i laborals en favor de les classes treballadores. Les persones amb càncer, a més dels problemes habituals de les persones treballadores, tenen altres dificultats afegides derivades de la malaltia, tant a nivell físic com psicosocial.

El 1r Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya, impulsat per la FECEC, Junts contra el Càncer, va enquestar més de 1.000 persones treballadores per copsar la seva percepció sobre com les empreses catalanes gestionen el càncer a la feina i aquests són alguns dels resultats.

El suport de les empreses a les persones treballadores amb càncer

Cal un suport més clar per part de les empreses, segons les persones treballadores.

  • El 47% de les persones treballadores opina que l’empresa dona poc o cap suport a les persones amb càncer.
  • El 65% demana més implicació de l’empresa en formació sobre el càncer i la gestió del seu impacte

El retorn a la feina després del càncer

L’estigma del càncer a la feina té marge de millora.

  • El 88% afirma que en retornar a la feina després del càncer s’ha trobat el seu lloc de treball com abans de la malaltia.
  • El 27% afirma se’ls tracta amb més distanciament o detecta més dificultats per a que parlin amb ell o ella.
  • El 40% opina que les persones afectades de càncer no tenen les mateixes oportunitats de creixement laboral que la resta de persones treballadores.

El 1r Baròmetre Cáncer i Treball a Catalunya va ser elaborat per GAPS per a la FECEC, Junts contra el Càncer amb una enquesta a més de 1.000 persones treballadores.

Foto: Freepik