El pròxim 1 de maig se celebra a tot el món el Dia Internacional del Treball, jornada dedicada a realitzar diferents reivindicacions socials i laborals en favor de les classes treballadores. Les persones amb càncer, a més dels problemes habituals de les persones treballadores, tenen altres dificultats afegides derivades de la malaltia, tant a nivell físic com psicosocial.
El 1r Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya, impulsat per la FECEC, Junts contra el Càncer, va enquestar més de 1.000 persones treballadores per copsar la seva percepció sobre com les empreses catalanes gestionen el càncer a la feina i aquests són alguns dels resultats.
El suport de les empreses a les persones treballadores amb càncer
Cal un suport més clar per part de les empreses, segons les persones treballadores.
- El 47% de les persones treballadores opina que l’empresa dona poc o cap suport a les persones amb càncer.
- El 65% demana més implicació de l’empresa en formació sobre el càncer i la gestió del seu impacte
El retorn a la feina després del càncer
L’estigma del càncer a la feina té marge de millora.
- El 88% afirma que en retornar a la feina després del càncer s’ha trobat el seu lloc de treball com abans de la malaltia.
- El 27% afirma se’ls tracta amb més distanciament o detecta més dificultats per a que parlin amb ell o ella.
- El 40% opina que les persones afectades de càncer no tenen les mateixes oportunitats de creixement laboral que la resta de persones treballadores.
El 1r Baròmetre Cáncer i Treball a Catalunya va ser elaborat per GAPS per a la FECEC, Junts contra el Càncer amb una enquesta a més de 1.000 persones treballadores.
Foto: Freepik