Després del càncer: Por a la recaiguda

Por a la recaiguda, por de tornar a passar pel mateix una altra vegada, por de no poder superar novament la malaltia, por de no poder aguantar de nou la quimioteràpia,… Després de finalitzar el tractament oncològic, és molt comú témer que el càncer pugui tornar a aparèixer, especialment davant les situacions com les revisions i controls mèdics, davant dates destacades com la del diagnòstic de la malaltia o davant qualsevol dolor o molèstia física. 

Aquesta sensació d’incertesa i por és bastant freqüent entre tots els que han passat per un càncer. És completament comprensible i encara que és normal i molt freqüent, pot afectar a la qualitat de vida.

ComEstic_PorALaRecaiguda_FECEC_v1.1-Infografia

Moltes persones que han superat un càncer expliquen que a mesura que passa el temps, la por a la recaiguda del càncer disminueix i que cada vegada pensen menys en la malaltia. No obstant això, fins i tot anys després del tractament, algunes situacions, coses o moments poden fer que un es preocupi més.

Haurà de passar un temps per a recuperar la confiança en un mateix i poder afrontar aquestes situacions sense tanta dificultat. Però fins i tot després de diversos anys, aquesta por pot tornar a aparèixer i fer que un se senti malament. No cal culpabilitzar-se per sentir aquesta emoció, que és humana i natural. Cal acceptar la por a la possible recaiguda i tractar que aquesta no impedeixi centrar-se en el present.

Si la por a la recaiguda del càncer afecta la teva vida, inscriu-te al webinar gratuït d’aquest dimecres.

SÍ, VULL APUNTAR-ME

Instagram 16 febrer - mans_1