Demà, jornada per a pacients amb càncer de mama a Bellvitge

L’Institut Català d’Oncologia presenta demà dimarts 3 de febrer  a les 11:00 hores la ‘Jornada per a pacients amb càncer de mama. Amb T de teràpia: tots contra el càncer de mama’ a la Sala d’Actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

 

pacients cancer de mama

Amb la idea d’anar incorporant noves teràpies per tractar el càncer de mama i, a la vegada, disminuir els efectes secundaris dels tractaments, l’Institut català d’Oncologia presenta la nova eina de radioteràpia intraoperatòria. Aquesta tècnica permet aplicar directament la radioteràpia al llit tumoral després de la cirurgia.

En casos de bon pronòstic, es poden evitar les cinc setmanes del tractament convencional. És l’anomenada radioteràpia modulada al risc oncològic. A més, per no descuidar la part psicològica, es presentarà la psicoteràpia grupal en línia, que pot ajudar de manera efectiva a les pacients a compartir problemes i experiències, i a resoldre dubtes.

L’última terapèutica vindrà acompanyada d’unes notes musicals, a càrrec d’Alejandro Abad i Ana Valle, que posen èmfasi en la necessària simbiosi entre metges i pacients.

Així doncs la jornada començarà a les 11 amb la xerrada titulada  ‘Noves tècniques en radioteràpia intraoperatòria de mama’ a càrrec del Dr. F. Guedea, Dra. A. Eraso, Dr. I. Sancho i Dra. M.J. Pla. Seguirà a les 11.30 h  amb la xerrada  Psicoteràpia grupal en línia en el càncer de mama pel Dr. C. Ochoa.  A les 11.50 h tindrà lloc la taula rodona ‘Dubtes relatius al càncer de mama’  amb la Dra. S. Pernas, Dr. M. Gil, Dr. A. Teulé, Sra. A. Rodríguez i diverses pacients.