Darreres places per inscriure’s al curs de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia. Fins el 23 de febrer

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament. El curs també pretén enfortir la figura del voluntari a l’interior de la seva entitat de pertinença, més enllà del lloc on s’ubiqui la seva acció. El curs té una durada de 12 hores repartides en tres dies, el 2, el 3 i el9 de març i està dividit en tres blocs.

curs de voluntariat en l'àmbit de l'oncologia

Així, durant la sessió del dia 2 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’. En aquest apartat es tractaran els següents temes a càrrec de Sònia Fuentes, psicooncòloga psicooncòloga de l’ICO Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i el Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer.

El segon bloc tindrà llos el dia 3 de març i tractarà sobre ‘El fet voluntari’ que impartirà Irene Costa, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat d’AFANOC i tindrà els següents temes: el voluntari en el món de l’oncologia, l’acompanyament al malalt i preservar la qualitat de l’acció voluntària.

El darrer bloc que s’impartirà l’últim dia tractarà sobre ‘La relació interpersonal’ a càrrec de Núria Carsí, Infermera i directora d’Espai Salut. Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris i preservar la qualitat de l’acció voluntària

Aquest curs, que organitza la FECEC Junts Contra el Càncer juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya. S’impartirà a a la seu de la FECEC a Barcelona (Hotel Entitats La Pau. Sala Catalunya. (c/Pere Vergés 1. Planta 6).

El curs té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i de 25 euros per a les associacions no federades. Fins el 23 de febrer podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.

Pots descarregar-te el programa des d’aquí.