Coneixes els 12 hàbits saludables que pots adoptar per prevenir el càncer?

L’Agència Internacional per a la Investigació sobre el Càncer (IARC), la delegació especialitzada en la malaltia de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), ha tret la quarta edició sobre el codi europeu contra el càncer.

codi europeu

Basat en l’evidència científica disponible, el codi estableix 12 maneres d’adoptar estils de vida més saludables i augmentar la prevenció del càncer a Europa. És el resultat d’un treball de col·laboració de dos anys entre els especialistes en càncer, científics i altres experts de tota la Unió Europea.

El codi europeu contra el càncer crea consciència sobre el paper fonamental de la prevenció en la lluita contra el càncer. A l’adoptar-lo, tots els ciutadans europeus poden prendre accions concretes per a ells, els seus amics i famílies i reduir significativament el risc de desenvolupar càncer.

El document remarca la importància d’evitar el tabac, l’alcohol i l’exposició excessiva al sol, així com també els beneficis de mantenir un pes corporal saludable i fer activitat física. També recomana la participació en programes de detecció per al càncer de còlon, mama i coll d’úter.

Aquesta edició sobre el codi europeu contra el càncer inclou altres recomanacions importants per reduir el risc, com la vacunació contra el virus del papil·loma humà, la lactància materna i la limitació en l’ús de la teràpia de substitució hormonal. Igualment recomana esbrinar el potencial de radiació de radó a la llar i adoptar mesures per reduir-ne els seus nivells.

2.660.000 de nous casos a l’any a Europa

Actualment, a la Unió Europea hi ha estimats 2.660.000 de nous casos de càncer i 1,28 milions de morts relacionades per any. D’altra banda, a causa dels efectes del creixement de la població i l’envelliment, la càrrega del càncer a Europa es preveu que augmenti en els propers anys i dècades.

El codi europeu contra el càncer és part dels esforços continus per millorar el control del càncer a la UE. La nova edició ha integrat una major diversitat de les persones amb una varietat d’estils de vida i el risc de càncer associat a la UE.

Cofinançat per la Comissió Europea, el Codi Europeu contra el Càncer és una iniciativa que es va posar en marxa per primera vegada el 1987 i s’ha actualitzat segons ha anat progressant el coneixement científic i mèdic.

Aquest codi és una eina important per a la prevenció del càncer i està dirigit als individus, als governs, als assessors de salut i als responsables polítics. Proporciona una base per a la creació d’ambients sans i l’adopció d’estils de vida saludables per prevenir-lo.

Consulta les 12 maneres de reduir el risc de patir càncer.