Conclou el “Menja sa i mou-te 21” amb més de 2000 nens i nenes a l’Hort d’en Marçal

Finalitza la X Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer, celebrada de l’1 al 8 d’octubre, per fomentar estils de vida saludables i prevenir el càncer, sota el lema “Menja sa i mou-te”. Uns 2000 nens i nens de 5 a 7 anys de les escoles catalanes han participat a l’activitat infantil “L’Hort d’en Marçal”.

El projecte «Hort d’en Marçal» es una activitat pedagògica per menjar sa que promou la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC). Mitjançant un vídeo els més petits han treballat a les aules les propietats de la fruita i la verdura i han elaborat una broqueta de fruita de colors, que després han pogut menjar. L’objectiu és animar els més menuts a consumir cada dia hortalisses i fruites, i que des de petits desenvolupin hàbits de vida saludables. Un centenar de voluntaris i voluntàries de la FECEC han col·laborat pelant la fruita a les escoles per fer possible aquesta activitat. Per aquesta activitat s’han utilitzat 660 kilos de fruita, gràcies a la donació de Supermercats Caprabo.

El ” Menja sa i mou-te 21″  també ha comptat amb diferents tallers d’alimentació saludable impartits per nutricionistes i dietistes col·legiats, que han tingut lloc a diferents poblacions catalanes.


A més, enguany la FECEC ha ofert un directe amb el reconegut nutricionista i divulgador Juan Revenga a través del canal de Youtube, sobre com aprendre a menjar millor per prevenir el càncer. La xerrada de Juan Revenga i de la Llicenciada en Ciències de l’Esport, Astrid Barqué, a través de l’Instagram de la FECEC han estat els plats estrella d’aquesta nova edició del “Menja sa i mou-te”.

A través d’una combinació d’activitats online i presencials, la campanya #menjasaimoute21 pretén conscienciar de la importància de mantenir estils de vida saludables tant a adults com a petits.

La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer compta amb el suport de la Diputació de Lleida, Dipsalut de la Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Pla Director d’Oncologia i Novartis. També hi col·laboren La Xarxa i Betevé.