Comença el festival benèfic de dansa Girona en Moviment

La primera edició del festival benèfic Girona en Moviment comença avui amb una conferència sobre dansa i salut a càrrec de Laura Llacuna, doctora en biomedicina, coach en salut i psiconeuroimmunòloga.

dansa oncolliga

Organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez, el festival s’allargarà fins diumenge i inclourà també tallers i cursos intensius, ball al carrer i espectacles benèfics amb ballarins internacionals per recaptar fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies.

El festival neix després d’una primera experiència de dansa solidària que va tenir lloc l’estiu passat, quan l’Oncolliga i el ballarí David Rodríguez van unir esforços per organitzar les gales Ballarins de Girona, junts contra el càncer, al Teatre de Bescanó.

Un dels plats forts del festival seran els espectacles de dansa benèfics, que permetran de veure sobre l’escenari ballarins professionals de gran nivell, molts d’ells catalans que triomfen en companyies de primer nivell d’arreu d’Europa.

Així, demà, a l’auditori de La Mercè (21.00 h), es representarà l’espectacle La Piazza, en què intervé el grup musical italià Assurd i quatre ballarins internacionals (Luke Prunty, Francesca Ciaffoni, Alessandra la Bella i Reginald Lefebvre). Són els artífex d’aquest espectacle, nascut de la fantasia del conegut coreògraf Mauro Bigonzetti.

El festival es clourà diumenge al Teatre Municipal, amb la gala benèfica Catalunya dansa contra el càncer., que ja té totes les entrades exhaurides.Més enllà dels escenaris, el festival també estarà present al carrer amb dues tardes de tallers i actuacions gratuïtes a la plaça de Catalunya, demà i dissabte, gràcies a la implicació de diferents grups i associacions del món de la dansa.