Comença el curs de Voluntariat en l’àmbit de l’Oncologia organitzat per la FECEC a Vilassar de Dalt

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

 curs de voluntariat en l'àmbit de l'oncologia

El curs té una durada de 12 hores repartides en tres dies i està dividit en tres blocs. Així, durant la sessió d’avui dia 26 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’ a càrrec del Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer. I l’altre apartat titulat ‘Viure amb càncer’ anirà a càrrec de Sònia Fuentes, psicooncòloga de l’ICO Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

El dia 27 s’impartirà el bloc sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Irene Costa, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat d’AFANOC: El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

El darrer bloc del dia 28 es tractarà el tema de ‘La relació interpersonal’ a càrrec del Dr. Joan Carles Trallero, metge especialista en cures pal·liatives i president de la Fundació Paliaclínic. Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris.

Aquest curs, que organitza la FECEC juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.