Comença el Congreso SEOM2023 ‘+ avances, personas, vida’ a Barcelona

Congreso-SEOM-Fira-de-Barcelona

Foto: cortesia de Fira de Barcelona

La Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) enceta avui la seva cita anual de l’oncologia mèdica sota el lema “+ avances, personas, vida”, que enguany té lloc al Palau de Congressos de Barcelona a Montjuïc.

Del 19 al 22 de setembre, en el Palau de Congressos de Barcelona s’han organitzat sessions formatives per a conèixer les novetats en el diagnòstic i tractament de diferents tumors, com són: mama, pulmó, digestius, genitourinaris, ginecològics, melanoma i altres tumors cutanis, cap i coll, sarcomes, tiroides, SNC i limfomes, sense oblidar els càncers menys prevalents com poden ser els tumors d’origen desconegut, els neuroendocrins o els considerats infreqüents.

Així mateix, s’han dissenyat controvèrsies i taules formatives sobre oncologia de precisió, immunoteràpia, bioètica, càncer hereditari, oncogeriatria, cures contínues, prevenció i trombosi associada al càncer. També hi haurà presentacions de comunicacions orals, discussió de pòsters, i sessions de formació MIR. A més, es tractaran temes d’actualitat càncer laboral, o dones en oncologia, a més de sessions de tipus motivacional, així com una altra de resiliència, una taula sobre intel·ligència artificial, i un debat sobre la situació de l’especialitat des de diferents visions: en el pregrau, en la formació MIR i en la pràctica clínica, tant a Europa i a Espanya.

En la sessió presidencial s’abordarà la visió clínica i científica del càncer amb destacats ponents internacionals i es parlarà de com ha evolucionat la visió social del càncer en la societat.

#SEOM2023 ofereix als oncòlegs mèdics i als residents formació mèdica amb rigor científic per a enriquir l’excel·lència professional i a la població i als pacients informació rigorosa per a entre tothom aconseguir més avanços, més persones i més vida. També s’obre un apartat especial als pacients amb un espai exclusiu i amb activitats pròpies, a més dels Diàlegs SEOM entre oncòlegs, pacients i periodistes.

I l’esport estarà més present que mai. S’organitzarà una màsterclass per a pacients, a més de la segona edició de la Carrera-Marxa oberta al públic.

Font: SEOM