‘Com protegir-nos del sol’ per prevenir el càncer a càrrec del Dr. Batiste Alentorn

Com cada any, la FECEC organitza una acció divulgativa i preventiva per conscienciar la població de la importància de protegir-nos del sol per prevenir el càncer.

proteccio solar

Així, el proper 27 de maig el Dr. Eduard Batiste-Alentorn impartirà una xerrada-taller, de 18 a 19:30h, a l’espai Condis Life per parlar de “Com protegir-nos del sol” per prevenir el càncer.

La xerrada-taller consistirà, primer, en un qüestionari per saber si les persones es protegeixen correctament del sol. L’enquesta es passarà als assistents per a que cadascú vegi si fa el que ha de fer per protegir-se sol. Posteriorment, la xerrada-taller  tractarà els següents punts relacionats en l’àmbit de prevenir el càncer:

  • El sol és beneficiós per la salut
  • Cal conèixer els efectes adversos del sol
  • Cal conèixer els perfils de persona amb més risc
  • Proposta de recomanacions per protegir-nos del sol
  • Recomanacions especifiques per nadons i nens
  • Criteris per triar la crema protectora

L’objectiu d’aquesta xerrada-taller, dins el Programa de Divulgació i Prevenció de la FECEC, és conscienciar les famílies sobre la necessitat de protegir-se del sol diàriament, donar consells simples sobre com fer-ho i promoure un estil de vida saludable.

El Doctor, Eduard Batiste Alentorn és oncòleg de l’Hospital Universitari de Vic (HUV) des de fa 30 anys, membre de la Junta Directiva de la FECEC, vicepresident d’Osona contra el Càncer. i forma part del comité científic de la Fundació Oncolliga.

I tu? Ja et protegeixes bé del sol per prevenir el càncer? Contesta les següents preguntes per saber si et protegeixes correctament del sol i marca la resposta que creguis correcte. Qüestionari